Elles Stahlie

coaching, orthopedagoog, studiebegeleiding
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
 • Vanaf een vaste locatie
Ik ben orthopedagoog, Plusgroepbegeleider en eigenaar van Zien in Eigenheid. Ik bied advies en begeleiding aan (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders en de omgeving (zoals school of kinderopvang). Met Zien in Eigenheid richt ik me op het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Ik wil graag een verbinding maken tussen thuis en school, zodat ook de leerkrachten de juiste “tools” hebben om een hoogbegaafd kind te begeleiden. Voor o.a. gastouders en pedagogisch medewerkers heb ik een training ontwikkeld, zodat ze een ontwikkelingsvoorsprong leren herkennen en kinderen hier goed bij kunnen begeleiden.
Bij mij in de praktijk begeleid ik een ZiE HBgroep, een groep waar hoogbegaafde kinderen elkaar kunnen ontmoeten en samen uitdagende activiteiten kunnen ondernemen, en begeleid ik (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen individueel. Deze kinderen leer ik bijvoorbeeld omgaan met hun gevoeligheden, hun perfectionisme en faalangst en ik help ze om zich op sociaal gebied wat zekerder te voelen. Voor ouders bied ik onder andere de oudercursus Hoogbegaafd Thuis.
Ik begeleid en ondersteun kinderen en hun (leer/ontwikkelings)proces waarbij ik uitga van de eigenheid van het kind. Ik wil kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen zodat ze gelukkig kunnen opgroeien en zichzelf accepteren en waarderen en zich geaccepteerd en gewaardeerd voelen door anderen. Mijn doel is om een kind in zijn kracht te zetten, zodat het kind weer dingen doet die bij hem of haar passen en waar het kind zich goed bij voelt. Zo kan het kind hoogbegaafdheid als iets positiefs gebruiken.
Zien in Eigenheid is een advies- en begeleidingsbureau dat zich richt op het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Ook de omgeving zoals de school of de kinderopvang kan ik helpen hun kennis over hoogbegaafdheid te vergroten en tevens kan ik ondersteuning bieden bij het begeleiden van deze kinderen. Het advies- en begeleidingsbureau Zien in Eigenheid is gevestigd in Diepenheim, gemeente Hof van Twente en beschikt over een mooie praktijkruimte waar in alle rust gewerkt kan worden aan de ontplooiing en begeleiding van uw kind.

Adresgegevens

Tweede Zomerdijk 2 Diepenheim 7478 SE

Intakeproces en tarief

Voorafgaand aan het intakegesprek kunnen cliënten in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken of ik wat voor de cliënt kan betekenen en of er een basis is om met elkaar verder te gaan. Tijdens het intakegesprek wordt het door de cliënt ingevulde intakeformulier met alle relevante gegevens besproken en wordt de richting van de begeleiding bepaald. Op basis hiervan wordt een plan gemaakt voor de begeleiding.

Uurtarief: €70.00

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

 • Doctoraal examen Orthopedagogiek
 • GelukkigHB begeleider
 • Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Oost 'Slimme kinderen uitdagen met onderzoeken en ontwerpen'
 • Time 2 Control 'Op weg naar Snel leren = leuk leren' (gr. 7/8)
 • Time 2 Control 'Snel leren = leuk leren' (VO)
 • SLO: Train-de trainer 'Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling'
 • Gave Mensen: Masterclass 'The Heart of Smart'
 • Kind in Evenwicht en Warmte (KIEW) 'Welkom in mijn Wereld (Plus)
 • Korein Kenniscentrum Eindhoven 'Video Interactie Begeleiding'
 • Filosofiejuf 'Filosoferen met kinderen'

Vaardigheden en specialiteiten

Hoogbegaafdheid, Individuele begeleiding, ZiE HBgroep, Plusgroepbegeleiding , Mindset, Opvoedondersteuning bij hoogbegaafdheid, Hulp bij leren leren

Type begeleiding

coaching, orthopedagoog, studiebegeleiding

Leeftijdscategorie

jonger dan 12, jonger dan 18, ouder dan 18

Adresgegevens

Tweede Zomerdijk 2 Diepenheim 7478 SE