Femke Hovinga

coaching, onderwijsadvies, voorlichting / training
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
  • Vanaf een vaste locatie
Ik weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ik jarenlang onder en ontwikkelde faalangst. Leerkrachten vonden me een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde ik mijn Havo-diploma, waarna ik opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ik ontwikkelde me door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ik volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde me vanuit daar in 145+ IQ. Vanaf het behalen van het certificaat hierin, specialiseerde ik me verder op het gebied van 145+ in binnen- en buitenland.

Bij Talentissimo begeleid ik kinderen, ouders en scholen. Ook verzorg ik lezingen en trainingen voor ouders en professionals, zowel bij Talentissimo als op locatie.

Naast Talentissimo houd ik me bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddel ik in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.

Door mijn collega’s word ik omschreven als: verbinder, doorzetter, professioneel, duizendpoot, warm & duidelijk. 
Talentissimo is het platform voor IQ 145+, ofwel: hyperhoogbegaafden. We doen begeleiding (op school en thuis), cursussen en lezingen op het gebied van (hyper)hoogbegaafdheid. Talentissimo heeft praktijkruimtes in Oss en Zeist en werkt in overleg ook op locatie.

Adresgegevens

Steynlaan 30 Zeist 3701 EG

Intakeproces en tarief

Een intake plannen we op een passende plek en moment voor de cliënt. Bij afname van vier of meer sessies is de intake gratis, anders betaal je ons gebruikelijke tarief (85 euro). Besluit je na de intake toch dat er geen match is? Dan delen we de kosten.

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

  • Talentbegeleider Zelfstandigen (Novilo)
  • MSc in Marketing Management
  • Provocatief Coachen voor hoogbegaafden
  • SMPG oudergroepbegeleider

Vaardigheden en specialiteiten

Momenteel aan het promoveren op hoogbegaafdheid & werk, Spreker op diverse nationale en internationale hb-congressen, Internationaal scholen en congressen bezocht op het gebied van 145+ IQ

Type begeleiding

coaching, onderwijsadvies, voorlichting / training

Leeftijdscategorie

a kinderen primair onderwijs, b jongeren voortgezet onderwijs, d ouders / verzorgers

Adresgegevens

Steynlaan 30 Zeist 3701 EG