Femke Hovinga

coaching, studiebegeleiding, voorlichting / training
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
  • Vanaf een vaste locatie
Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Bij Talentissimo begeleidt ze kinderen, ouders en scholen. Ook verzorgt ze lezingen, zowel bij Talentissimo als op locatie. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van psychometrische instrumenten zoals de KIQT+ en de OnderwijsRoutePlanner+ bij SCALIQ. Ook doet Femke onderzoek naar hoogbegaafdheid op de werkvloer. Kortom: van wieg tot werk bezig met hoogbegaafdheid!
Talentissimo is het expertisecentrum hoogbegaafdheid van wieg tot werk. Voor diagnostiek, begeleiding en behandeling kunnen (vermoedelijk) hoogbegaafden bij Talentissimo terecht. De specifieke expertise is hyperhoogbegaafdheid, 145+ IQ. Talentissimo heeft vestigingen in Zeist, Zwolle en Oss en werkt op locatie: thuis of op school.

Woonplaats

Zeist

Intakeproces en tarief

Wanneer je vraag binnenkomst bij Talentissimo, onderzoeken we door middel van een telefoongesprek of we je passende ondersteuning kunnen bieden en zo ja, wie dit kan oppakken. Soms ben ik (Femke) dat, soms is het een collega. Ons begeleidingstarief is 87,50 per sessie (BTW vrijgesteld). Voor diagnostiek en behandeling gelden andere tarieven.

Uurtarief: €87.51

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

  • Talentbegeleider Zelfstandigen (Novilo)
  • MSc in Marketing Management
  • Provocatief Coachen voor hoogbegaafden
  • SMPG oudergroepbegeleider
  • Positive Discipline

Vaardigheden en specialiteiten

Onderzoek hoogbegaafd & werk, Spreker op diverse nationale en internationale hb-congressen, Kind- ouder- en schoolbegeleiding, Ontwikkelaar psychometrische instrumenten voor (vermoedelijk) hoogbegaafden

Type begeleiding

coaching, studiebegeleiding, voorlichting / training

Leeftijdscategorie

jonger dan 12, jonger dan 18, ouder dan 18

Woonplaats

Zeist