Jacqueline Prins

coaching, , studiebegeleiding, voorlichting / training
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
  • Bij de klant op locatie
 

Mijn naam is Jacqueline Prins. Sinds 2012 ben ik eigenaar van gezinspraktijk MiraMé, waarmee ik inmiddels mijn naam gevestigd heb als betrouwbaar en ervaren begeleider bij hoogbegaafdheid. Ik ben gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Een begaafd kind écht zien in zijn ontwikkeling en behoeften. Daar ligt mijn passie. Daarom geef ik advies aan ouders, coach ik begaafde jongeren, sla ik bruggen tussen school en ouders en zet ik me in voor passend onderwijs. Ik ben geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Het verlangen om me voor deze doelgroep in te zetten, is ontstaan door ervaringen vanuit mijn eigen jeugd, maar ook als moeder en echtgenote van hoogbegaafden. Dit verlangen heeft in 2010 geresulteerd in een ommezwaai van technische wetenschappen naar begeleiding bij hoogbegaafdheid.

Ik geef ondersteuning op maat voor gezinnen waarin hoogbegaafdheid een rol speelt. Mijn werkwijze is systemisch en oplossingsgericht. Ik begeleid kinderen/jongeren en hun ouders of leerkrachten bij voorkeur in hun context. Daarom kom ik in principe op lokatie en werk ik zo nodig met alle belangrijke personen rondom het kind. Als oplossingsgericht coach begeleid ik naar een aanpak die past bij álle betrokkenen.

Naast individuele begeleiding bied ik ruimte aan kinderen om peers te ontmoeten in hun vrije tijd tijdens spelmiddagen. Hier kunnen zij zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past. Voor de ouders zijn er contactgroepen waar (h)erkenning en psycho-educatie centraal staan.

Tot slot bied ik een helpende hand bij het vormgeven van passend onderwijs. Te denken valt aan bijvoorbeeld schoolkeuze, vervroegd instromen of doorstromen en invulling van het lesprogramma. De scholen krijgen desgevraagd advies en ondersteuning, handvatten en materiaaltips. Naast mijn praktijk werk ik als hoofd van de afdeling passend onderwijs begaafdheid bij SCOPE scholengroep in Alphen aan den Rijn. Hierdoor heb ik veel ervaring met passend onderwijs, zowel schoolbreed als voor individuele leerlingen.

Ik ben overigens een echte autodidact. Ik ben zeer leergierig en voortdurend bezig met het opdoen van nieuwe kennis in de vorm van cursussen, congressen en literatuurstudie.  Door regelmatige intervisie houd ik mij scherp en enthousiast! Met mijn passie, mijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis wil ik een bijdrage leveren om het begaafde kind in al zijn facetten tot bloei te laten komen: op school, thuis en daarbuiten.
MiraMé is een praktijk gericht op opvoeden en opgroeien. Coaching, begeleiding en advies bij hoogbegaafdheid vormen een belangrijke speerpunt. MiraMé onderscheidt zich door de integrale (systemische), coachende en oplossingsgerichte benadering. Er is aanbod voor gezinnen en scholen, voor kinderen, jongeren en volwassenen. MiraMé werkt vanuit een christelijke levensvisie.

Woonplaats

Ede Gld

Komt langs tot

Reisafstand

80KM

Prijs per km

€ 0.50

Intakeproces en tarief

Binnen twee weken na de aanvraag kom ik vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek. We verkennen de hulpvraag en besluiten of begeleiding door MiraMé passend is. Dit kennismakingsgesprek is gratis.

Uurtarief: €55

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

  • Gezins- en opvoedcoach
  • Rots en water basistraining
  • Training didactisch onderzoek

Vaardigheden en specialiteiten

Gezinsbegeleiding (systemisch, in de context), Jongerencoaching, Coaching voor ouders en andere (hoogbegaafde) volwassenen, Hulp bij passend onderwijs, Oplossingsgericht/progressiegericht coachen, Logische niveaus van denken, leren en veranderen (Bateson), Patronen doorbreken, Videointeractiebegeleiding, Verbindende communicatie (Rosenberg), communicatie in het gezin, Transactionele analyse, Cognitieve gedragstherapie

Type begeleiding

coaching, , studiebegeleiding, voorlichting / training

Leeftijdscategorie

jonger dan 12, jonger dan 18, ouder dan 18

Woonplaats

Ede Gld

Komt langs tot

Reisafstand

80KM

Reiskostenvergoeding per km

€ 0.50