Marga Spaanjaars

Op welke locatie(s) gaat u te werk?
 • Vanaf een vaste locatie
Sinds 2010 werk ik als zelfstandig coach en trainer. Graag vertel ik wat over mijn achtergrond.

Ik ben moeder, echtgenote, coach en trainer, voormalig logopedist en manager (public health). Ik vind het heerlijk om te wandelen, te zingen, te lezen en af en toe feestjes te organiseren. Maar het allermooiste zijn voor mij de echte ontmoetingen met mensen.

In mijn werk ben ik mensgericht en resultaatgericht. Als coach gebruik ik verschillende methodes: steeds gericht op het stimuleren van de eigen oplossingsmogelijkheden van de cliënt. Ik coach in gewone gesprekken en via E-mail.

Mijn workshops en trainingen zijn resultaatgericht en gaan uit van samen leren en ervaren.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan interesseren voor hoogbegaafdheid en prikkelverwerking. De directe aanleiding was het feit dat ik hier in mijn nabije omgeving mee te maken heb. Zo heb ik mij achtereenvolgens verdiept in hoogbegaafdheid, autisme, AD(H)D en hoogsensitiviteit. De kennis en ervaring die ik hiermee heb opgedaan zet ik inmiddels in in mijn coachpraktijk.

De mensen die ik coach zijn leidinggevenden, professionals en particulieren. Veel van hen zijn bekend met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, AD(H)D, autisme of een combinatie hiervan. De coachvragen gaan hier soms over, maar dat hoeft niet. De volgende thema’s komen regelmatig aan bod: communicatie, verantwoordelijkheid, energiebalans, zelfvertrouwen, samenwerken, grenzen en zingeving.
Ook werk ik met de MatriXmethode. Deze methodiek is heel geschikt om lastige (emotionele) blokkades op te ruimen en helpt om meer ruimte en rust in je hoofd te ervaren.

Naast coaching, of als onderdeel van een coachtraject neem ik vaak KernTalentenanalyses af. Dit is een prachtig middel om heel nauwkeurig in beeld te krijgen welke talenten mensen hebben, waar ze energie van krijgen en wat hen intrinsiek motiveert. Het is een instrument dat ik vaak gebruik bij loopbaanvragen, maar ook bij vragen op het gebied van professionele of persoonlijke ontwikkeling.

De trainingen en workshops die ik verzorg bied ik aan via HB-trainingen, waar we samen met collega’s en samenwerkingspartners een mooi aanbod hebben gecreëerd op het gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid bij volwassenen. In de samenwerking met hen geniet ik van het delen van onze kennis en vaardigheden en de ontdekkingen die we hierin doen als pioniers op dit vakgebied in ontwikkeling.

Ik doe mijn werk met veel plezier en geniet oprecht van de mooie stappen die mensen zetten in een traject dat ik mag begeleiden...ieder op de eigen manier en vanuit zijn of haar kracht. Steeds weer een verrassende ontdekkingstocht!
HET KAN ANDERS biedt coaching en training voor hoogbegaafde en hooggevoelige volwassenen en de combinatie met AD(H)D en/of autisme. HET KAN ANDERS biedt ook assessments in de vorm van een KernTalentenanalyse: een uniek en genuanceerd profiel van je persoonlijkheid, ontwikkelmogelijkheden en dat wat je intrinsiek motiveert. Een KernTalentenanalyse is bij uitstek geschikt voor hoogbegaafden, omdat het uitgaat van datgene wat bij jouw persoonlijkheid past en wat je energie geeft op basis van je speelgedrag als kind. Hoogbegaafden kunnen veel vaardigheden en competenties tot op hoog niveau ontwikkelen, maar niet alles past bij de eigen aard en persoonlijkheid. Als je weet wat je sterke KernTalenten zijn, kun je deze ontwikkelen en dat geeft veel energie. Kleine KernTalenten kun je ook ontwikkelen, maar dat kost energie. Een KernTalentenanalyse is levenslang geldig en helpt je bij het maken van concrete keuzes op weg naar werk en leven dat helemaal op maat bij jou past. HB-trainingen is onderdeel van HET KAN ANDERS en biedt trainingen en workshops voor hoogbegaafde volwassenen. Ons vaste aanbod bestaat uit: - Kennismakingsmodule Hooggevoelig én hoogbegaafd? - Training Effectief communiceren voor hoogbegaafde volwassenen. - Module Effectief samenwerken begint bij jezelf. - Module De toegevoegde waarde van EQ. Meer informatie: www.HB-trainingen.nl

Adresgegevens

Dokter van Deenweg 108 Zwolle 8025 BK

Intakeproces en tarief

Aanmelden kan via de website, mail of telefoon. Dan kan een vrijblijvend en kostenloos kennismakingsgesprek worden afgesproken.

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

 • Diploma erkend KernTalentenanalist
 • Certificaat erkend MatriXcoach
 • Bewijs van deelname masterclass MatriXmethode Onder de Loep
 • Certificaat Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige
 • Diploma opleiding tot coach
 • Certificaat erkend coach StiR 2011 - 2016
 • Certificaat erkend coach StiR 2016 - 2021
 • Certificaat masterclass e-coaching
 • Certificaat NOBCO bijeenkomst executive coaching
 • Certificaat NOBCO bijeenkomst onderkenning psychopathologie in coaching
 • Diploma Windesheim Coaching
 • Certificaat Masterclass complexe combinaties Coretalents
 • Curriculum Vitae
 • Opleiding tot KernTalentenanalist
 • Opleiding tot MatriXcoach
 • Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige
 • Opleiding tot coach - Windesheim
 • Masterclass E-coaching EcoachPro
 • Masterclass MatriXmethode Onder de Loep
 • Dagtraining Transactionele Analyse

Vaardigheden en specialiteiten

Coach voor hoogbegaafde volwassenen, Coach voor hooggevoelige volwassenen, Trainer Effectief communiceren voor hoogbegaafden, Trainer Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige, Trainer diverse workshops en presentaties voor o.a. Mensa en IHBV

Adresgegevens

Dokter van Deenweg 108 Zwolle 8025 BK