Marlies Bijvank

Op welke locatie(s) gaat u te werk?
  • Vanaf een vaste locatie
  • Bij de klant op locatie
Bij het CBO ben ik werkzaam in de CBO Adviespraktijk, waarbij ik psychologisch onderzoek bij kinderen en jongeren doe. Verder ben ik betrokken bij de nabespreking van de Groepsscreening, bij het Vooruitwerklab op locatie en bij het organiseren en uitvoeren van de CBO Challenges. Daarnaast geef ik lezingen, workshops en presentaties op het gebied van hoogbegaafdheid en hieraan gerelateerde onderwerpen.
Het CBO is een expertisecentrum op het gebied van hoogbegaafdheid dat verder kijkt dan enkel de intelligentie; het heeft oog voor het individu als geheel. Daarbij is aandacht voor persoonlijke leer- en ontwikkelingsbehoeften noodzakelijk. Op deze manier probeert het CBO, onderbouwd vanuit de wetenschap, een bijdrage te leveren aan het vakgebied van hoogbegaafdheid. Het CBO levert deze bijdrage door: - diagnostiek te verrichten en adviezen te geven in de CBO Adviespraktijk. (Jong) Volwassenen, ouders en hun kinderen kunnen bij de CBO Adviespraktijk terecht voor advies, onderzoek en begeleiding. Ouders kunnen tevens hun kind laten testen tijdens screeningsdagen. - groepen leerlingen te screenen. Scholen kunnen bij de CBO Groepsscreening terecht om de cognitieve capaciteiten van hun leerlingen te screenen en voor advies over individuele begeleiding van hoogbegaafde kinderen. - verrijking op locatie te bieden. Scholen en samenwerkingsverbanden kunnen zich aanmelden voor het starten van het CBO Vooruitwerklab op locatie. - (studie)materialen te ontwikkelen voor hoogbegaafde leerlingen. - wetenschappelijk onderzoek te verrichten. - te doceren bij de opleiding tot ECHA-Specialist in Gifted Education, waarbij leraren en hulpverleners worden opgeleid tot specialisten op het gebied van hoogbegaafdheid.

Adresgegevens

Toernooiveld 100 Nijmegen 6525 EC

Intakeproces en tarief

Op de website van het CBO kunt u een aanmeldformulier downloaden, waarna u het formulier ingevuld per mail aan ons kunt sturen. Daarna wordt u per mail uitgenodigd voor een gesprek en indien aangevraagd voor onderzoek.

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

  • Master of Science Pedagogische Wetenschappen (met als specialisaties Gifted Education en Speciale Leerbehoeften)
  • NVO Registratie Basis Orthopdagoog
  • NVO Basisaantekening Diagnostiek
  • ECHA Specialist in Gifted Education - Specialist Hoogbegaafdheid
  • Master of Science Pedagogische Wetenschappen (met als specialisaties Gifted Education en Speciale Leerbehoeften)

Vaardigheden en specialiteiten

Diagnostiek, Begeleiding, Presenteren, Dyslexie

Adresgegevens

Toernooiveld 100 Nijmegen 6525 EC