Martin Timmer

coaching, onderwijsadvies, studiebegeleiding, voorlichting / training
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
  • Bij de klant op locatie
 

"Vanuit mijn gezinssituatie, waar hoogbegaafdheid een belangrijke plaats inneemt, zijn mijn vrouw en ik de uitdaging aangegaan om Voorsprong in Talent op te zetten. Onze kinderen zijn de drijfveer om via Voorsprong in Talent zoveel mogelijk hoogbegaafde kinderen te kunnen helpen, zodat zij hun toekomst in vreugde en geluk, met inzet van hun eigen unieke talenten, kunnen betreden."

Martin Timmer heeft zich, na zijn studie Duitse taal en Letteren en Taalonderwijskunde, gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafde pubers en jong volwassenen.
Martin is naast zijn werkzaamheden bij Voorsprong in Talent coördinator hoogbegaafdheid en eerstegraads docent  op een middelbare school in Nijkerk. Ook is hij bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging van ECHA Specialists in Gifted Education (www.echanetwerk.nl)

Middels halfjaarlijkse bijscholing en intervisiebijeenkomsten bij o.a. het ECHA Netwerk houdt Martin zijn kennis en vaardigheden rondom de laatste onderzoeken en trends bij hoogbegaafdheid up-to-date.

Martin biedt bij meerdere onderzoeken naar hoogbegaafdheid hulp en ondersteuning en is daarvoor te allen tijde te benaderen.
Wij zijn Voorsprong in Talent, een jonge, dynamische onderneming uit Achterveld die maatwerk biedt in het begeleiden en coachen van meer- en hoogbegaafde kinderen vanaf groep 8 basisschool. Door onze uitgebreide expertise op het gebied van hoogbegaafdheid van pubers en jong volwassenen kunnen wij iedereen vanaf groep 8 tot volwassen leeftijd passende begeleiding bieden. Daarnaast kan Voorsprong in Talent ouder(s) en leerkrachten die vastlopen adviseren en ondersteunen bij het begeleiden van (hun) meer- en hoogbegaafde kinderen.  Voorsprong in Talent kan ook worden ingezet voor coaching, cursussen, workshops en teambegeleiding voor basisscholen, middelbare scholen en andere onderwijs gerelateerde organisaties die zich meer willen specialiseren en professionaliseren in het herkennen, begeleiden en coachen van meer- en hoogbegaafde kinderen.  Voor scholen kunnen wij hulp en ondersteuning bieden in de opzet en uitvoering van plusklassen op één school, of overkoepelend over meerdere scholen. Voorsprong in Talent komt voor begeleiding altijd bij het kind thuis of naar school, zodat het kind in zijn /haar eigen veilige, natuurlijke omgeving hulp en begeleiding krijgt.

Adresgegevens

Boshoek 2 Achterveld 3791 RN

Intakeproces en tarief

Er moet nog een beschrijving van het intakeproces en/of het tarief ingevuld worden.

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

  • ECHA getuigschrift / diploma
  • Doctoraal
  • IVLOS
  • HAVO (Corderius College Amersfoort)
  • HBO Duits (Hogeschool Midden Nederland, tegenwoordig HvU)
  • Duitse Taal en Letteren, specialisatie Taalonderwijskunde (UvU)
  • IVLOS (UvU)
  • Ontwikkeltraject Midden Management (BeteoR)
  • WON begeleider (Wetenschaps oriëntatie Nederland) (UvU)

Vaardigheden en specialiteiten

hoogbegaafdheid, mindset, executieve vaardigheden, cognitieve vaardigheden, sociaal emotionele vaardigheden, aanpassen systemen binnen schoolse setting, oudercoaching en training, coaching docenten en docententeams in hoogbegaafdheid, RT

Type begeleiding

coaching, onderwijsadvies, studiebegeleiding, voorlichting / training

Leeftijdscategorie

a kinderen primair onderwijs, b jongeren voortgezet onderwijs, c studenten, d ouders / verzorgers

Adresgegevens

Boshoek 2 Achterveld 3791 RN