Simon Anemaet

coaching, onderwijsadvies, studiebegeleiding
Op welke locatie(s) gaat u te werk?
 • Vanaf een vaste locatie
 • Bij de klant op locatie
Ik ben begeleider en adviseur bij (hoog)begaafdheid. Mijn specialisme is hoogbegaafde vastlopers. Daarbij kunt u denken aan een thuiszittende jongere, een jongvolwassene met een burn-out of een dubbel bijzonder kind (AD(H)D, ASS, dyslexie met hoogbegaafdheid). Ik heb honderden kinderen/jongeren begeleid binnen en buiten mijn werkkring in Barneveld. Ik kan meebewegen op alle terreinen van het leven: school, thuis, werk en persoonlijke situatie.

Als netwerker werk ik als Talentbegeleider en Coördinator Hoogbegaafdheid in het basis- en voortgezet onderwijs met kinderen en leerlingen van 6 tot 18 jaar. Ook begeleid ik vanuit Yonah Talent (jong)volwassenen/adolescenten die vastgelopen zijn. Dit is begeleiding bij studie, werk en persoonlijke ontwikkeling.

Ik adviseer basis- en middelbare scholen op het gebied van talentbegeleiding, geef lezingen/workshops en zet beleidsmatige trajecten op. Daarnaast coach ik ouders (gezinsbegeleiding / systemisch werken) en treed ik op als bemiddelaar tussen cliënt/ouders en school/werk.

Het is mijn drijfveer om talentvolle kinderen, jongeren en jongvolwassenen te brengen naar herstel en persoonlijke groei. 
Yonah Talent is er voor de hoogbegaafde vastloper, drop-out, thuiszitter. Ik bied begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling, uitdaging, systeemtherapie, beeldcommunicatie, wandelcoaching, gezinscoaching, kind-ouders-school, PGB, bemiddeling, faalangst, perfectionisme, ADHD, autisme, dyslexie, burn-out, onderpresteren, welzijn.

Adresgegevens

Ruiterpad 14 Groenlo 7141 JN

Komt langs tot

Reisafstand

125KM

Prijs per km

€ 0.60

Intakeproces en tarief

U kunt mij altijd bellen voor een gratis telefonische kennismaking: 06 2304 5023. Ook kunt u me bereiken via email: info @ yonahtalent . nl . U kunt uw eerste vragen bespreken en dan kunt u kijken of de begeleiding aan zou sluiten bij uw wensen. Wanneer u besluit om uzelf of uw kind aan te melden, kunt u dit kenbaar maken per telefoon, per e-mail of desgewenst na afloop van het kennismakingsgesprek. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een uitgebreid intakegesprek. Het intakegesprek neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Behalve de formele inschrijving zal ook indien nodig informatie verzameld worden over uw kind, de school en de thuissituatie. Daarbij is het handig wanneer u, indien voorhanden, aanvullende gegevens meebrengt van school of van andere instanties, in de vorm van onderzoeks- of observatieverslagen. In dit gesprek krijgt u direct een passend antwoord op uw vragen en indien nodig advies voor begeleiding (thuis en/of school). In sommige situaties volstaat een intakegesprek voor de situatie van uw kind. Dit kan soms wenselijk als second opinion na een vermoedelijk verkeerde diagnose rondom hoog- of meerbegaafdheid. In veel situaties is het wenselijk om na de intake een begeleidingstraject te doen. Dit is momenteel mogelijk indien u in de wijde regio van Barneveld, Ede, Amersfoort, Wageningen, Apeldoorn, Arnhem en de Achterhoek woont. Zowel het intakegesprek als de begeleiding vinden in principe plaats bij u thuis. Indien gewenst kan dit ook bij mijn praktijk in Groenlo of op locatie in Veenendaal plaatsvinden.

Opleidingen & specialiteiten

Cursussen en opleidingen

 • Talentbegeleider Voortgezet Onderwijs, cum laude, 2014, Novilo
 • Leraar Voortgezet Onderwijs Nederlands, 2011, Saxion Next
 • Leraar Basis Onderwijs (PABO), 2006, Inholland
 • Cursus Relatietherapie De Roos Opleidingen
 • Psychosociaal Therapeut i.o.
 • Train de trainer
 • Talentbegeleider Voortgezet Onderwijs
 • Cursus Rationele Emotieve Therapie (RET)
 • Cursus Relatietherapie
 • Basis- en gevorderde opleiding Coach
 • Leraar Voortgezet Onderwijs Nederlands

Vaardigheden en specialiteiten

Ik heb meer dan tien jaar ervaring als begeleider bij (hoog)begaafdheid

Type begeleiding

coaching, onderwijsadvies, studiebegeleiding

Leeftijdscategorie

a kinderen primair onderwijs, b jongeren voortgezet onderwijs, d ouders / verzorgers

Adresgegevens

Ruiterpad 14 Groenlo 7141 JN

Komt langs tot

Reisafstand

125KM

Reiskostenvergoeding per km

€ 0.60